måndag 17 maj 2010

Årets första Rabarberpaj

Årets första rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås. Har verkligen längtat efter det. Så otroligt gott. Tror inte att det finns något bättre än det. :)

Har skrivit ner och gjort om receptet på folkets bröllopstårta som börjar säljas den 19 maj. Tror faktiskt den kan bli riktigt god. Den innehåller ett mandelanslag, jordgubbskompott, mandelcrisp och vaniljmousse. Får bli att göra den snart. Låter så gott. ^^


Vaniljsås:

2,5dl mjölk
½ vaniljstång
60g äggula (ca 3st)
62g strösocker
(2dl grädde)

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. Låt stå och dra i minst 15 min. Ta upp vaniljstången.
Vispa äggula och strösocker luftigt. Häll i den varma mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen. Värm tills såsen börjar tjockna, till 85 grader. Rör ofta så att det inte bränner. Häll såsen i en skål och kyl den.
Om man vill kan man vispa 2 dl grädde rätt hårt och vända ner i vaniljsåsen precis innan den ska användas för en (tycker jag) godare smak. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar