torsdag 25 februari 2010

Frukostbröd


Hade inget bröd hemma så vid halv åtta började jag baka källarfranska.

Ca 20-25 st
75g margarin
5dl mjölk
50g jäst
2tsk salt
2tsk socker
ca 1,3l vetemjöl


Smält matfettet och tillsätt mjölken. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör så jästen är upplöst, häll på resten av degspadet. Häll i sockret och saltet. Arbeta i så mycket mjöl att degen inte klabbar fast på kanterna eller händerna allt för mycket. Låt jäsa under bakduk i ca 1h. Ta upp degen och knåda den smidig, rulla till längder och dela i lika delar och doppa dem sedan i mjöl. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 6-8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar