tisdag 23 mars 2010

Kanelbullar



Bakade kanelbullar förra veckan. Gjorde efter Leilas recept.

1 msk svarta kardemummakärnor
1 st ekologiskt ägg
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1.2 l vetemjöl special

Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.
Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på smör och strö över kanel och socker. Rulla ihop från långsidan och skär i lagom stora bitar. Låt jäsa ca 40 min under bakduk.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar