Receptet har jag fått från Leilas bok a piece of cake.
100g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen i två och rulla till längder. Lägg på en plåt och platta ut med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 - 15 min. Låt svalna något och skär sedan längderna på snedden.
100g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen i två och rulla till längder. Lägg på en plåt och platta ut med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 - 15 min. Låt svalna något och skär sedan längderna på snedden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar